Ústečtí radní: Na divadlo se..., tedy kašleme

Je to jako v Kocourkově. Na jedné straně se naše město honosí lanovkou, jejíž provoz bude dotovat, rekonstruujeme parky za 100 milionů, ale divadelní soubor si nejsme schopni udržet.

Foto: V. Dvořáková

Holt u nás nikdy nebyla kultura příliš prioritní. Radní si proto směle odklepli převod Severočeského divadla opery a baletu na kraj, aniž by s nimi dopředu jednali. Není proto divu, že kraj na příští rok nemá vyhrazené prostředky a radní tedy prokázali divadlu onu medvědí službu, když ho dostali do situace, kdy od 1. dubna připadá správa kraji a z našeho divadla se stane "Země nikoho".

 

Podobná situace nastala už před časem, kdy se město se stejnou grácií zbavilo ústavu sociální péče a vyvstává tedy otázka, co bude následovat. Je hanebné, že na jedné straně máme miliony investic, které jsou často zbytečné (vzpomeňte si, kolikrát se za posledních deset let přestavoval most na soutoku Labe a Bíliny) a ze kterých mám dojem, že zaručují radním hezké Vánoce z provizí (po konzultaci s pár projektanty jsem zjistil, že nemohly stát Městské sady 85 milionů), ale věci tradice necháváme zaniknout.

 

Nikdo z nás nevolil radní (a teď je jedno, z jaké strany jsou), aby nám "kradli" naše poslední zbytky kultury. Je to ohavnost. Výsměch všem lidem, kteří nejsou pouhými "nádobami na práci", ale mají cit pro umění a kulturu.

 

Proto všechny radní vyzývám, aby s přesuny příspěvkových organizacích urychleně přestali, nebo svolám všechny ty, kteří nejsou "nádoby" před magistrát a budu fungovat jako "přerozdělovač" vidlí, lopat a pytlů s vápnem. Když vy nejste kulturní, ani my nebudeme...

 

Nevím sice, jakou to bude mít váhu, ale pokud Vám to není lhostejné, lidé dobří, podepište, prosím, tuto petici:

http://nebertenamdivadlo.cz/

 

Děkuji!

Autor: Jan Koliáš | úterý 30.11.2010 11:07 | karma článku: 12,65 | přečteno: 2280x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Songwriter, milovník aviatiky & letecký fotogrammetr.

https://jankolias.com

https://bloombara.cz

Seznam rubrik